Milos Raonic – Wimbeldonmästare senast 2016

  

Han förlorade nattens drabbning i Indian Wells mot Roger Federer, men framtidens kung på hardcourt och gräs heter Milos Raonic.

Den 21- årige kanadensaren besitter redan en av de bästa servarna någonsin. Det står helt klart för mig efter att ha följt honom i San Jose och Memphis tidigare i år. Brutalt tryck och en monstruös kick, blandas upp med sliceservar utåt och i kroppen. Federer lyckades bara vinna 1 av 23 poäng i första set, när Raonic satte sin första serve. Detta på en utomhushardcourt som är mycket sträv och långsam.

Det övriga spelet behöver självklart förkovras, men framstegen syns hela tiden. Forehanden är redan ett vapen, backhanden solid och rörligheten imponerande med tanke på hans storlek (196 cm).

Undantaget serven är dock hans bästa egenskap den naturliga pondus han utstrålar på banan. Utan att framstå som kaxig signalerar han att han är där för att vinna. Inga glädjetårar efter de första titlarna, bara en nöjd min som konstaterar att jobbet är gjort. Den inställningen har bara någon som har större mål i sikte – Wimbeldon tex.

En mer detaljerad analys av Milos Raonic kommer vad det lider.