John Isner redo utmana top four

  

Oavsett utgång i den uppkommande semifinalen mot Novak Djokovic i Indian Wells, så är den elfterankade amerikanen John Isner (27 år i april) redo för nästa steg – att utmana top four.

De flesta som följer tennis vet att Isner (206 cm) sedan flera år suttit på tourens näst bästa serve, efter den något längre kollegan Ivo Karlovic (208 cm).

Skillnaden nu är att han fysiskt är klasser bättre än innan samt att forehanden utvecklats markant. Han orkar nu stå upp från bakplan vilket sätter en väldig mental press på motståndaren i dennes servegame.

En som redan vet är Roger Federer som, mot Isner i Davis Cup, åkte på sin blott andra förlust sedan US Open i september förra året. Schweizaren hade otroliga problem att få någon rytm i den matchen vilket han inte kommer vara ensam om att känna framöver.

Att spelartyper som Isner och Raonic nu på allvar blandar sig i toppen är mycket välkommet för tennisen som sport. Det ska bli väldigt intressant att se hur Djokovic, Nadal & Co klarar av att hantera deras spel när säsongen i sommar glider över mot gräs och snabbare hardcourt.

 • http://www.facebook.com/profile.php?id=638905280 Toby Steinel-Hansson

  Jag tror som du Jake att Isner är väldigt nära att slå sig in in den absoluta toppen.  Intressant är också att Isner spelat 4 år på college i Amerika innan han gav sig ut på touren. Det tog inte lång tid innan han var top 100 och sen har det gått raka vägen mot top 10. 

  • atpmix

   Det tar tid för en spelare av den storleken att utveckla sitt spel. Men potentialen är enorm om man lyckas.

 • Daniel

  Skaplig analys Jaken….;)

  • atpmix

   Ibland har man lite flyt med tajmingen..:)