Stor skrällvarning

 

Begreppet mardrömslottning är aningen urvattnat. Det används ofta i tid och otid.  Men Roger Federers första match i denna veckas Masters i Madrid är inget annat än en mardrömslottning.

Han ställs nämligen mot Milos Raonic, och ni som läser den här bloggen vet hur farlig han är. Tre saker gör den här matchen extra tuff för Federer:-

- Han gör sin första match på 6 veckor – och grusdebut.

- Raonic gör sin tredje grustävling för säsongen, och spelade väldigt bra i Barcelona.

- Raonic kommer till mötet med Federer med en vinst i första omgången, 6-4 6-4, mot kompetente David Nalbandian.

I Madrid är dessutom luften tunnare vilket gör att bollen flyger snabbare jämfört med de flesta andra tourtävlingarna. Det gynnar alltid en storservare.

För att ytterligare belysa vad som väntar Federer kan man studera Raonic´ servestatistik mot Nalbandian (en av de bästa returtagarna på touren): 16 ess, 27/27 vunna bollar efter första serve och noll breakbollar mot sig.

Klippet nedan visar bland annat Raonic brutala tyngd i sin serve, samt hur lätt det är att som motståndare bli uppstressad i sina egna servegame när man möter den här spelartypen. Nalbandian slår ett dubbelfel på breakboll vid 4-4 i andra set.

Federer behöver vara extremt noggrann i sina egna servegame, och visa sin sedvanliga iskyla i de tiebreak(s) som med all säkerhet kommer.

Ikväll runt kl 21.00 smäller det. Canalplus sport-2